Följ Semper AB

Semper lanserar KRAV-märkt gröt och välling

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2016 17:57 CEST

I april kommer två ekologiska havrevällingar och två ekologiska havregrötar från Semper. De är alla KRAV-märkta och tillverkade i Sverige på färsk ekologisk mjölk och den finaste ekologiska havren.

– Efterfrågan på ekologiska livsmedel fortsätter att öka och många föräldrar vill idag köpa ekologiskt till sina barn, säger Madeleine Karlsson som är produktchef på Semper.

Semper tillverkar all sin gröt och välling i Götene i Västergötland. Den görs med färsk mjölk som kommer direkt från svenska gårdar i närheten. Precis som all barnmat från Semper är råvarorna i de ekologiska produkterna särskilt noga utvalda för att hålla den allra högsta kvalitet som små barn som växer ska ha.

Råvarorna i de ekologiska grötarna och vällingarna kommer från gårdar som dessutom uppfyller KRAVs regler för djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan.

De nya ekologiska KRAV-grötarna från Semper heter Havregröt med äpple (från 6 månader) och Havregröt fullkorn, äpple & hallon (från 12 månader). Rekommenderat cirkapris är 25,00 SEK.

De nya ekologiska KRAV-vällingarna heter Havrevälling (från 6 månader) och Havrevälling (från 1 år). Rekommenderat cirkapris är 21,70 SEK för Havrevälling och 24,50 SEK för Fullkornsvälling

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1,5 miljarder SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 300 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se