Följ Semper AB

Semper lanserar Dryckis, en ny ekologisk fruktdryck för barn.

Pressmeddelande   •   Apr 28, 2020 11:02 CEST

Dryckis

Nu i vår lanseras barndrycken som heter "Dryckis", det är en ekologisk fruktdryck speciellt anpassad för mindre barn. Dryckis är den första klämpåsen på marknaden för dryck, en ny innovativ förpackning med spill-fri öppning/pip.

Dryckis är en mild fruktdryck utan tillsatt socker. Den är berikad med vitamin C och järn eftersom små barn har ett högre behov av järn. Vitamin C underlättar upptaget av järn. Drycken är baserad på äppeljuice och vatten och finns i tre smaker: äpple, mango (smaksatt med mangopuré) och jordgubb (smaksatt med jordgubbspuré).

61% av föräldrar till barn i åldern 1-3 år ger fruktdrycker till sina barn visar en undersökning från Ipsos NORM*. Vanligaste konsumtionstillfället är på utflykt och då är fruktdryck den vanligaste drycken efter mjölk. Många föräldrar tycker att fruktdrycker innehåller för mycket socker, därför har vi lyssnat och tagit fram ett bättre alternativ av ekologisk dryck med mindre socker.

-Vi har velat skapa en god törstsläckare som inte är för söt. Små barn behöver inte så söta drycker, men ibland kan man vilja ge något annat än vatten, och då passar Dryckis perfekt, säger Sofia Lindskog, Innovation manager på Semper.

Semper lagar all barnmat utan tillsatser eller konserveringsmedel. Råvarorna är alltid särskilt utvalda så de klarar de låga gränsvärden som gäller för barnmat. Ingredienserna är av så kallad barnmatskvalitet vilket innebär att de följer barnamatlagstiftningen och de strikta krav som finns för mat till barn under 3 år.

Förpackningen är smidig att ha med sig på utflykt, i bilen eller vid festligare tillfällen, när man vill ge något annat än vatten till sitt barn. Den spill-fria pipen gör att barnen måste suga för att drycken ska komma ur klämpåsen.

Dryckis rekommenderas från 1 år. Finns i butik från och med v.16

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne Lindfeldt, Nordic Corporate Communication Manager Semper, tel: 070-276 10 35,

e-post: anne.lindfeldt@semper.se

eller

Sofia Lindskog, Innovation Manager Semper, tel: 076- 723 15 74

e-post: sofia.lindskog@semper.se

*Källa: Ipsos NORM Januari 2019, Undersökning om drycker föräldrar till barn 1-3 år på uppdrag av Semper


Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har cirka 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen HERO Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Läs mer på www.semper.se