Följ Semper AB

Nu lanseras Oat bowl, ett gott och mättande mellanmål.

Pressmeddelande   •   Okt 19, 2020 10:51 CEST

Oat bowl

Lagom till hösten lanseras mellanmålet Oat bowl, i två goda varianter, en med kokos och mango och en med äpple och kardemumma. Det perfekta mellanmålet till höstens alla utflykter som kan serveras både kall och varm.En helt ny produkt på marknaden för barn 8 mån- 3år.

Oat bowl baseras på finaste havre och finns i två smakvarianter. Mellanmålet har mer textur med bitar av äpple och riven kokos och med större bitar av havre än någon annan produkt på marknaden idag. Den finns i två smaker:

Havre, mango & riven kokos, med smak av mango och len kokosmjölk.

Havre, äpple och kardemumma, med äpple, både bitar och pure, och med yoghurt. Mild smak av kardemumma för en rund och god smak. Oat bowl är även ett perfekt mellanmål för de äldre barnen.

Den helt nya förpackningen för Oat bowl är lätt att ta med sig och har en stor öppning som förenklar för barnet att äta direkt ur förpackningen med sked.

-Vi känner till att många familjer har önskan om att ge sina barn hälsosamma och nyttiga mellanmålsalternativ, även för lite större barn. Vår nya Oat bowl är ett perfekt, gott och hälsosamt mellanmål till familjer på språng. Vi är glada att vår senaste produktutveckling kan svara upp på efterfrågan om nytt och innovativt mellanmål till barnfamiljer, säger Sofia Lindskog, Innovation manager på Semper.

Semper lagar all barnmat utan tillsatser eller konserveringsmedel. Råvarorna är alltid särskilt utvalda så de klarar de låga gränsvärden som gäller för barnmat. Ingredienserna är av så kallad barnmatskvalitet vilket innebär att de följer barnamatlagstiftningen och de strikta krav som finns för mat till barn under 3 år.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anne Lindfeldt, Nordic Corporate Communication Manager Semper,

tel: 070-276 10 35,

e-post: anne.lindfeldt@semper.se

Sofia Lindskog, Innovation Manager Semper,

tel: 076- 723 15 74

e-post: sofia.lindskog@semper.se

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningar finns i Götene och Falun. Semper har cirka 240 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1,5 miljarder SEK. Företaget ingår i den internationella livsmedelskoncernen HERO Group, som har drygt 4 000 medarbetare i 19 länder. Läs mer på www.semper.se