Följ Semper AB

Miniringar gör pincettgreppet till en riktig barnlek

Pressmeddelande   •   Maj 04, 2015 09:50 CEST

Nu lanserar Semper ett perfekt litet snacks för barn som börjar träna på pincettgreppet. Med små ringar av puffad majs blir träningen till en riktigt god och rolig barnlek.

– Miniringarna har en perfekt storlek för att barnet ska kunna träna på att plocka upp dem med tummen och pekfingret, i det så kallade pincettgreppet, säger Marie Lannebrink som är produktchef på Semper.

När barnet kommer upp i åtta månaders ålder vill det gärna prova på att äta själv och börjar försöka plocka upp små matbitar från tallriken. Från att ha använt hela handen för att greppa efter något, är koncentrationen nu stor när det istället försöker pricka de små bitarna med tummen och pekfingret, i det så kallade pincettgreppet.

– Vi vill uppmuntra till att barnet tränar sina nya färdigheter när de äter. Med Miniringarna kan de små upptäcka en ny värld av konsistens, smak och form på egen hand och på ett lekfullt sätt, säger Marie Lannebrink.

Miniringarna är små och lättsmälta och finns i två smaker, majs och morot. Liksom all Sempers barnmat är Miniringarna av barnmatskvalitet och helt fria från tillsatser, färgämnen, salt och socker.

Sempers Miniringar kommer ut i butik i maj. Rekommenderat pris är 12:90 kronor för 20 g.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Westling, kommunikationschef tel. 0733-32 31 26

Sempers välkända varumärke borgar för samma höga kvalitet som det gjort sedan starten 1939. Idag är Semper ledande aktör i Norden inom barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och produktionsanläggningarna i Götene och i Falun. Semper har 200 medarbetare i Sverige, Finland, Norge och Danmark och omsätter cirka 1 miljard SEK. Semper ingår i den internationella livsmedelskoncernen HERO, som har drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se