Följ Semper AB

Låg risk för akrylamid i Sempers barnmat

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2014 11:58 CEST

EU:s livsmedelsmyndighet Efsa har gjort en kartläggning av riskerna med akrylamid i livsmedel. Spannmålsbaserad barnmat är en av riskprodukterna som nämns, eftersom små barn är extra känsliga. Livsmedelsverkets senaste analyser visar att Sempers barnmat ligger under gränsvärdena för akrylamid.

– Barn är mer känsliga eftersom de har låg kroppsvikt och därför är det alltid extra viktigt med låga gränsvärdena för oönskade ämnen i barnmat, säger Catharina Tennefors, FoU- och Kvalitetsdirektör på Semper.

Efsa:s rapport är en sammanställning av senaste årens studier och analyser av akrylamid.  En av analyserna som ligger till grund för rapporten är den som kom i vintras från Livsmedelsverket. De analyserna visar att Sempers barnmat inte ligger i riskzonen.

– Vi har arbetat målmedvetet med att noga välja råvaror och ha en så naturlig och skonsam tillagningsprocess som möjligt för att minimera riskerna för akrylamid. Analyserna visar att det arbetet också har gett resultat, säger Catharina Tennefors.

Läs Livsmedelsverkets rapport här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Catharina Tennefors, FoU- och Kvalitetsdirektör, tel. 0706-96 41 84
Malin Westling, Kommunikationschef, tel. 0733-32 31 26, malin.westling@semper.seSEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se