Följ Semper AB

Gröt i klämpåse är sommarens nyhet

Pressmeddelande   •   Jun 25, 2014 12:02 CEST

Nästan alla barn i Norden äter gröt. Att gröt är ett så omtyckt mål beror förmodligen på att den är både mättande och nyttig. Dessutom passar gröt som både frukost, mellanmål eller kvällsmål. Nu kommer tre nya grötar från Semper som är färdiga att äta direkt ur den populära klämpåsen. 

Klämpåsar med barnmat har funnits i Sverige sedan 2009. Sedan de första produkterna i klämpåse lanserades har kategorin vuxit explosionsartat. Under förra året såldes över åtta miljoner klämpåsar i Sverige, vilket var en ökning med 60 procent mot året innan.

– Föräldrar och barn verkar älska den praktiska förpackningen och försäljningen ökar fortfarande kraftigt, berättar Anna Hellström på Semper.

Semper lanserade sina första klämpåsar 2010 och företagets smoothies med frukt blev snabbt de mest sålda klämpåsarna i svensk handel. Sedan dess har Semper utökat serien av smoothies med framgångsrika kombinationer av frukt med yoghurt och frukt med fullkorn.

– Grötarna som vi nu har tagit fram är ett lite mer mättande mellanmål. De lagas med havre, frukt och rapsolja. Dessutom är de berikade med järn, kalcium och vitamin C så att barnet får i sig den näring det behöver under en fartfylld dag, säger Anna Hellström.

Råvarorna är som alltid av barnmatskvalitet. Det innebär att havren och frukterna är extra kontrollerade så att de inte innehåller rester av bekämpningsmedel, toxiner eller tungmetaller. Sempers barnmat innehåller inte heller konserveringsmedel eller färgämnen.

För alla som gillar de klassiska klämpåsarna med smoothies av enbart frukt, har Semper också tagit fram en ny smoothie i en större förpackning. De heter Fruktmums och finns i varianterna päron, persika och hallon.

Fyra fakta om gröt:

  • I Sverige äter barn 45 miljoner portioner barngröt varje år.
  • Järn i gröten bidrar till barnets intellektuella utveckling. 
  • Jod i gröten bidrar till att barnet växer.
  • Kalcium och fosfor i gröten ger ett starkt skelett.

Fyra fakta om barnmatskvalitet:

  • Gränsvärdena för rester av bekämpningsmedel, toxiner eller tungmetaller är upp till 1000 gånger lägre i barnmat jämfört med de råvaror man köper i butiken. 
  • Av jordens odlade råvaror är uppskattningsvis 3-5 procent av tillräckligt god kvalitet för att vara godkända för Sempers barnmat. 
  • Endast 6 procent av all havre som växer i Sverige uppfyller kraven på barnmatskvalitet.
  • Konserveringsmedel eller färgämnen används inte i barnmat.

SEMPERS NYA KLÄMPÅSAR:

Gröt med frukt, från 6 mån, rek. pris 13 SEK 
Gröt äpple & persika, från 6 mån, rek. pris 13 SEK
Gröt päron & aprikos, från 6 mån, rek. pris 13 SEK

Fruktmums Hallon, från 6 mån, rek. pris 13,90 SEK
Fruktmums Persika, från 6 mån, rek. pris 13,90 SEK
Fruktmums Päron, från 6 mån, rek. pris 13,90 SEK


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Malin Westling, kommunikationschef, tel. 0733-32 31 26, malin.westling@semper.se
Anna Hellström, marknadschef Semper barnmat, tel. 0767-230531, anna.hellstrom@semper.se


SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se