Följ Semper AB

Glutenfritt lantgårdsbröd utan vetestärkelse

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2014 12:05 CEST

Sempers Lantgårdsbröd är ett nytt glutenfritt bröd som är bakat utan vetestärkelse. Den innehåller naturligt näringsrika mjöl av durra och nyponskal. Äpple ger brödet fibrer och gör det till ett saftigt och klassiskt mjukt bröd.

Glutenfri vetestärkelse är en vanlig ingrediens i glutenfria livsmedel som till exempel bröd. En del glutenintoleranta är dock överkänsliga även mot glutenfri vetestärkelse. Därför har Semper tagit fram ett nytt bröd som är naturligt fritt från gluten och vetestärkelse.

Sempers nya Lantgårdsbröd är bakat på mjöl av durra och nyponskal. Durra kallas också för Sorghum och är en gräsart som räknas som det femte sädesslaget. Det är naturligt glutenfritt och används med fördel i bakning.

– Durra är en av de senaste trenderna för innovativa glutenfria livsmedel. Det här brödet har också en klassisk svensk smak av kummin och anis som många efterfrågar, berättar Johannes Lindgren, produktchef för Semper Glutenfritt.

Sempers Lantgårdsbröd är ett fryst bröd och kostar cirka 34,90 kronor i butik.

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se