Följ Semper AB

Fina flingor utan gluten

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2015 11:28 CEST

Fler och fler väljer att äta glutenfritt och sortimentet och valmöjligheterna fortsätter att öka. Men fortfarande finns en stor efterfrågan på glutenfria alternativ till de populäraste produkterna på standardmarknaden. 

– Flingor är ett sådant exempel. Vi får höra att många saknar glutenfria alternativ till storsäljande flingor som havrekuddar och rispuffar, berättar Karin Grönvall som är produktchef på Semper.

Därför kommer Semper nu med två nyheter: Havrekuddar och Crispy Rice. Båda är glutenfria och innehåller inte vetestärkelse. Havrekuddarna är även nyckelhålsmärkta. Flingorna kommer ut i butik i oktober och rekommenderat pris för båda sorterna är cirka 29,90 SEK.

Havrekuddar, 300 g, pris i butik cirka 29,90 kronor.

Crispy Rice, 300 g, pris i butik cirka 29,90 kronor.

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se