Följ Semper AB

​Semper tar ställning mot djurförsök

Pressmeddelande   •   Jun 02, 2016 09:21 CEST

Livsmedelsföretaget Semper har i samarbete med djurrättsorganisationen Peta formulerat en policy kring djurförsök. Syftet med policyn är att förtydliga att Semper inte testar produkter på djur och att företaget vill bidra till att hitta alternativa forskningsmetoder inom nutrition.

– Vi testar inte några av våra produkter på djur. Det är självklart för oss, men bra att vi nu också formulerat och klarlagt detta i vår policy, säger Catharina Tennefors, FoU- och kvalitetsdirektör på Semper.

Semper har arbetat med forskning inom nutrition sedan företaget grundades 1939. Idag är Semper ledande i Norden inom både barnmat och glutenfria produkter. Den forskning som företaget bedriver sker i nära samarbete med universitet och forskare inom nutrition och livsmedelsteknologi.

– Arbetet bygger på en ömsesidig respekt för djurrättsfrågor och där vill vi också medverka till att man inom forskningen kan hitta fler alternativa forskningsmetoder, säger Tennefors.

Ett exempel på typen av forskningsstudier som Semper gör är TUMME-studien. Den utfördes nyligen tillsammans med Umeå universitet och bevisade att tillsatt mjölkfett i modersmjölksersättning ger spädbarn en bättre tillväxt och utveckling.

– En sådan studie kan man göra på ett säkert och etiskt sätt med spädbarn. Men om det finns den minsta risk, så kan man inte göra en nutritionsstudie direktpå barn. Då krävs andra metoder, och där kan man idag komma långt även utan djurförsök, säger Catharina Tennefors.

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1,5 miljarder SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 300 medarbetare i 16 länder. Läs mer på www.semper.se

Bifogade filer

PDF-dokument