Följ Semper AB

Semper lanserar helt nytt gröt- och vällingsortiment

Pressmeddelande   •   Feb 06, 2014 15:18 CET

Semper har lett utvecklingen inom gröt och välling för svenska barn sedan 1940-talet. Företaget har erbjudit och utvecklat produkter för barnets bästa som ett resultat av forskning och preferenser hos svenska barn genom årtionden. Nu tar man ytterligare ett steg i produktutvecklingen och förbättrar hela gröt- och vällingsortimentet med ännu godare och nyttigare produkter.

Det förnyade sortimentet som lanseras i hela Norden under februari består av 16 grötprodukter och 14 vällingprodukter. Grädde ersätter palmolja i recepten, och tillsammans med rapsolja och solrosolja är detta den nya fettingrediensen i alla produkterna. Förutom helt nya revolutionerande recept har produkterna också fått en helt ny design som tilltalar dagens föräldrar.

Med grädde, rapsolja och solrosolja får produkterna nu en ännu bättre fettbalans. Förändringen bygger på forskning som visar att mjölkfettet har egenskaper som kan bidra till bättre kognitiv utveckling och hälsa hos små barn. Förutom nyttoaspekten ger grädden produkterna också en naturlig och rundare smak. Den nya fettsammansättningen har många hälsofördelar, men är också bättre ur miljösynpunkt.

– ­Barngröt är en av de största innovationerna genom tiderna när det gäller bra mat för barn. Det vi nu lanserar kan liknas vid en gröt- och vällingrevolution i barnmatshyllan, säger Catharina Tennefors, forsknings- och kvalitetsdirektör på Semper. Våra barn får godare, nyttigare, naturligare och snällare gröt och välling i sina små magar.

Sempers välling och gröt tillverkas sedan 1942 i Götene och lagas på grädde och spannmål från svenska gårdar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Malin Westling, kommunikationschef, tel. 0733-32 31 26
Catharina Tennefors, forsknings- och kvalitetsdirektör, tel.070-696 41 84

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se