Följ Semper AB

Semper lanserar hälsosamma mellanmål

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2016 18:00 CEST

Fria från gluten och laktos, veganvänliga och utan tillsatt socker, men fulla av naturens egna smaker och i smarta förpackningar. Dessutom inga konserveringsmedel, artificiella smaker eller färgämnen – det är Sempers recept för en ny serie hälsosamma mellanmål för vuxna.

Med hjälp av sin långa erfarenhet inom glutenfritt och nutrition satsar nu Semper på en helt ny kategori; hälsosamma mellanmål. Lanseringen svarar på den ökade efterfrågan av lättillgängliga mellanmål med bra nutritionsvärde.

Alla produkter är baserade på sunda och goda råvaror som ren fullkornshavre, frukt, bär och nötter. De är fria från gluten, laktos, tillsatt socker och färgämnen samt fulla av naturlig kraft och smak.

I serien ingår två olika Soft Oat Bar, två Fruit & Nut Bar samt tre Fruit & Oat Smoothie i praktisk pouch. Tack vare den fiffiga pouch-förpackningen, som är lätt att ta med och återförslutas, är det enkelt att få i sig ett bra mellanmål on-the-go. Förpackningen möjliggör förvaring i rumstemperatur, helt utan konserveringsmedel.

– Pouchen är utmärkt att ha i väskan när du behöver fylla på med något nyttigt och mättande, till exempel före eller efter träning, eller bara när du är sugen på något gott. Det är lätt att falla i sockerfällan och stoppa i sig något onyttigt när suget sätter in. Våra nya smoothies innehåller inget tillsatt socker och har under 100 kalorier. Allt för att göra det lite lättare och billigare att göra hälsosamma val, säger Karin Grönvall, produktchef på Semper.

Produkterna lanseras i dagligvaruhandeln i april och rekommenderat cirkapris är 11,90 kronor.

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1,5 miljarder SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 300 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se