Följ Semper AB

Pressinbjudan: Lunchseminarium om barn och vikt

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2014 11:00 CEST

Vikt är en vanlig orsak till både stress och oro bland föräldrar. Äter mitt barn för lite eller för mycket, hur överviktigt eller underviktigt ska ett barn vara innan man söker hjälp? Blir barn tjocka av välling?Frågorna är många och svaren ännu fler. Parallellt med ett högre medvetande och större oro läser vi i media om barn som inte får i sig livsviktiga näringsämnen ur kosten när de sätts på vuxendieter. 

Välkommen till ett av Sempers kunskapsseminarium där vi slår hål på myter, lyfter fram de senaste forskningsrönen och bjuder in tll diskussion mellan vetenskapen, medierna, näringslivet och politiken.

Seminariedeltagare:
Louise Ungerth, Chef Konsument och Miljö - Konsumentföreningen Stockholm
Catharina Tennefors, FoU- och Kvalitetsdirektör, Semper
Olle Hernell, barnläkare och professor vid Umeå Universitet

Dag: 23 aprilTid: 11.00-13:00 inkl lunchVar: PS Matsal, Nytorgsgatan 42, Stockholm

OSA: Senast den 21 april: linda@oakriver.se  tel. 0708-99 05 60

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1 miljard SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se