Följ Semper AB

Nya recept på mjölkfritt från Semper

Pressmeddelande   •   Apr 20, 2016 17:59 CEST

I april kommer Semper med nya recept på mjölkfri välling och mjölkfri gröt. De nya recepten är baserade på havre och majs och är särskilt anpassade för barn med allergi mot komjölksprotein eller med laktosintolerans. I produkterna finns inget tillsatt sojaprotein eller tillsatt socker, och de innehåller dessutom bara vegetabiliska råvaror.

Sempers mjölkfria vällingar och grötar är speciellt utvecklade för barn med allergi mot komjölksprotein. De mjölkfria produkterna har naturliga recept med havreprotein och innehåller inte något tillsatt sojaprotein.

– Våra mjölkfria vällingar och grötar har alla de goda och nyttiga egenskaper som välling och gröt ska ha, men är framtagna med en extra tanke på små mjölkprotein-allergiker och laktosintoleranta, säger Madeleine Karlsson, som är produktchef på Semper.

De nya recepten är baserade på majs och havre, som båda har en rund och mild smak. Precis som Sempers andra vällingar och grötar, är de mjölkfria produkterna berikade med bl.a. järn, kalcium, jod och vitamin D.

Produkterna som kommer ut i butik i april är Mjölkfri välling majs (från 6 månader)

Mjölkfri välling havre (från 1 år) och Mjölkfri gröt majs & banan (från 6 månader). Mjölkfri gröt havre banan & äpple (från 1 år).


Samtliga produkter har ett rekommenderat cirka pris på 52,50 SEK för 400 gram.

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är cirka 1,5 miljarder SEK och Semper har cirka 200 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 300 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se