Följ Semper AB

Favoriträtter gör ekologisk come-back

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2012 15:17 CET

 Nu lanserar Semper ytterligare fyra av barnens favoriträtter. Några av rätterna är tidigare storsäljare som nu kommer tillbaka i ekologisk tappning.

Efterfrågan på ekologisk barnmat ökar och därför vill Semper erbjuda fler KRAV-märkta rätter. Nu kommer tidigare storsäljare som Potatisgratäng med skinka och Flygande Kalle tillbaka som ekologiska rätter. Dessutom kommer en helt ny vegetarisk och ekologisk rätt, Grönsaksgryta med ris. Både Flygande Kalle och Grönsaksgrytan är rekommenderade från 8 månader och har därför små mjuka och tuggvänliga bitar.

– Att börja med mjuka bitar i maten vid cirka åtta månader som nästa steg efter puré, är bra för att träna munmotoriken. Verkar barnet inte tycka om bitarna kan man självfallet mosa maten lite och sedan successivt trappa upp, säger Mikaëla Sicard, produktchef för Sempers varmrätter.

Sempers ekologiska Potatisgratäng med skinka och ärtor är rekommenderad från 1 år. En annan nyhet för 1-åringarna är Fiskgratäng, som är en klassisk svensk fiskrätt tillagad på torsk. Rätterna för 1-åringarna innehåller lite fler av de mjuka och tuggvänliga småbitarna och är även mer kryddade för mer smak.

Alla Sempers barnmatsrätter utvecklas i Sverige med fokus på barn som växer upp i Norden. Det innebär att recepten är komponerade utifrån de nordiska näringsrekommendationerna för barn. Dessutom håller självklart all barnmat från Semper barnmatskvalitet. Det innebär att den är fri från färgämnen, konserverings- och sötningsmedel. Lagstiftningen ställer dessutom mycket högre krav på råvarorna i barnmat än för livsmedel generellt. Läs gärna mer på: www.semperbarnmat.se

För mer information, vänligen kontakta:

Mikaëla Sicard, produktgruppchef, tel: 070-556 44 81,

e-post: mikaela.sicard@semper.se          

 

Malin Westling, informationschef, tel: 0733-32 31 26,

e-post: malin.westling@semper.se

 

SEMPER är ett av Sveriges mest välkända varumärken och erbjuder goda och näringsriktiga produkter som är bekväma och skapar trygghet hos konsumenterna. Semper har idag två kategorier: Semper Barnmat och Semper Glutenfritt. Målet är att vara en ledande aktör i Norden inom dessa kategorier. Omsättningen är drygt 1,2 miljarder SEK och Semper har cirka 230 medarbetare i Sundbyberg, Götene och Falun. Semper ingår i det internationella konsumentvaruföretaget Hero Group med drygt 4 000 medarbetare i 30 länder. Läs mer på www.semper.se